Liefde, de essentie van deze collectieve bewustwordingsreis. Liefde voor jezelf en onze planeet.

Mijn verhaal is een oproep tot meer leven vanuit ons hart, vanuit de liefde, en niet langer vanuit ons ego, of vanuit onze angsten.⁠ ⁠

Mijn boek gaat uit van de de nieuwe luxe. Het gaat om betekenisvolle luxe waarin we opzoek gaan naar onze persoonlijke waarden en invulling van luxe. ⁠⠀
⁠⠀
Mijn grootste inspiratie bron zijn mijn grote voorbeelden uit de mode, design, kunst, voeding en wetenschap. Voorlopers die de nieuwe luxe vormgeven. Dit boek leest als een #bewustwordingreis, en we ontmoeten er mensen in die alvast de koers hebben uitgezet. Chocolatiers in Vietnam. Een groene, zelfvoorzienende school op Bali. Geluksportretten van inwoners van Bhutan. Kleding naar eigen smaak uit een 3D-printer. Samen vertellen de zij een verhaal van positieve verandering, van de rijkdom aan kansen en mogelijkheden; zij zijn de katalysatoren van een schitterende toekomst.⁠⠀
⁠⠀

Nieuwe luxe begint met bewustwording. De eerste stap is inspiratie. Met dit boek wil ik mensen inspireren om na te denken over hun betekenis van luxe. Het boek is jouw ticket op weg positieve verandering.⁠

De nieuwe luxe begint bij jezelf. Door bewuste keuzes te maken vanuit je hart ben je niet alleen goed voor jezelf maar ook voor anderen en je omgeving. Nieuwe luxe gaat niet langer om buitenkant en status maar om waar je echt gelukkig van wordt. ⁠
Ben jij je bewust van waar jij echt gelukkig van wordt. Wat goed is voor jou? Wat jij echt nodig hebt?

Volgens John Lennon, de Engelse popmusicus en vredesactivist, kunnen we persoonlijke en maatschappelijke uitdagingen het best trotseren met een liefdevolle, open houding.

“There are two basic motivating forces: fear and love. When we are afraid, we pull back from life. When we are in love, we open to all that life has to offer with passion, excitement, and acceptance. We need to learn to love ourselves first, in all our glory and our imperfections. If we cannot love ourselves, we cannot fully open to our ability to love others or our potential to create. Evolution and all hopes for a better world rest in the fearlessness and open-hearted vision of people who embrace life”

Angst of liefde…

Bewust of onbewust baseren we al onze keuzes op angst of op liefde. We reageren voortdurend vanuit angst of vanuit liefde. Gevoelens kunnen dus worden ingedeeld in twee hoofdcategorien: voortkomend uit angst of voortkomend uit liefde. Negatieve gevoelens komen voort uit angst, zoals pessimisme, wanhoop, stress, haat, arrogantie, jaloezie, afgunst en wrok. Positieve gevoelens komen voort uit liefde, zoals optimisme, vertrouwen, kalmte, vreugde, medeleven en respect. Als we ons meer bewust zijn van deze tweedeling, kan dat ons helpen op de weg naar een betere versie van onszelf en de wereld om ons heen.

Uitzoomen

Dag in dag uit beleven we dingen die zowel positieve als negatieve reacties bij ons oproepen, en worden we heen en weer geslingerd tussen vrolijke en nare emoties. We zijn als mens in staat om uit te zoomen, om te beseffen dat we onze gedachten kunnen kiezen en dus ook invloed kunnen uitoefenen op ons gevoel. Dat is niet eenvoudig, maar oefening baart kunst. Bijvoorbeeld met behulp van meditatie en mindfulness.

Hoop, vertrouwen en geloof!

De onderwerpen op deze blog en in mijn boek zijn bedoeld om ons bewust te maken van uitdagingen die op ons eigen en ons gezamenlijke pad verschijnen, en ons er niet door laten verlammen. Verlamming is immers een gevolg van angst. Wat we nodig hebben zijn nu juist hoop, vertrouwen en geloof. We zijn soms geneigd om bij uitdagingen en pijnlijke confrontaties in de ontkenning te schieten en op de automatische piloot verder te gaan. We zijn bang voor de pijn, en we willen misschien ook geen oud zeer oprakelen. Maar om succesvol te zijn en om te stralen, om jezelf en de wereld mooier te maken of misschien wel te redden, moeten we dapper zijn. Achter de pijn kan veel moois verscholen liggen.

Eigenliefde!

Ik geloof in het cliché een betere wereld begint bij jezelf. Door bewuste keuzes te maken vanuit je hart ben je niet alleen goed voor jezelf maar ook voor anderen en je omgeving. Leven uit liefde gaat om eigenliefde en de kunst om liefde te ontvangen. Jezelf, de ander en de wereld in iedere situatie het beste gunnen. Leven in dankbaarheid. En voor het schrijven van het script van de toekomst, het script van positieve verandering, is iedereen nodig. Iedereen heeft daarin een rol en iedereen kan hierin iets goeds betekenen!

Hoe zit met met jouw eigenliefde? Waar ben jij jezelf dankbaar voor?

Be true to you!

Ik geloof dat we hier op een aardse soul journey zijn waar we voortdurend worden uitgedaagd om onszelf op een positieve manier te ontwikkelen. Liefdevol en trouw blijven aan jezelf is key! Hoe meer je durft te vertrouwen op je intuïtie en innerlijke kompas, hoe meer ‘magie’ er in het dagelijks leven lijkt te zijn.

Met de verhalen die ik schrijf, hoop ik dat je je soms minder alleen zult voelen. Minder ‘anders’ en meer afgestemd op je eigen zielenreis. Want geloof me, we zijn niet de enige.

De afgelopen jaren heb ik bijzondere en intense reizen gemaakt. Van single 30something met een enorme kinderwens tot co-ouderschap van een zoon met een goede vriend. Van creatief ondernemer tot werkcoach. En vrij recent, de reis van het verliezen van mijn vader en alles wat daarbij komt kijken.

Met de verhalen en inzichten die ik deel hoop ik je te inspireren om zelf op creatieve bewustwordingsreis te gaan. Focus op wat goed voor jou is en wees trouw aan jezelf!

Chat openen